Lasersvejsning

Hos Hougaard & Koefoed har vi stor ekspertise inden for lasersvejsning og kan tilbyde lasersvejsning med en af Nordeuropas mest kraftige fiberlasere og det største knowhow inden for branchen med lasersvejsning.

Vi er eksperter i lasersvejsning

Med en af Nordeuropas kraftigste fiberlasere

Hos Hougaard & Koefoed har vi stor ekspertise inden for lasersvejsning og kan tilbyde lasersvejsning med en af Nordeuropas mest kraftige fiberlasere og det største knowhow inden for branchen med lasersvejsning.

Hvad er lasersvejsning?

Lasersvejsning er en moderne svejseteknologi, hvor man anvender en laser til at sammensvejse materialer. Laseren udsender en fokuseret stråle af koncentreret energi på et meget lille område (fokuspunktet). Denne koncentration af energi laver en hurtig opvarmning af materialet og smelter materialerne sammen ved fokuspunktet.

Har du spørgsmål til lasersvejsning?

Kontakt venligst Managing Director
Ole Schou Nielsen

Vores lasersvejser skal opleves

Følg med på vores YouTube kanal for procesvideoer med lasersvejsning.

Nordhavnsvej tunnel

Hougaard & Koefoed har samarbejdet med SafeExIT i forbindelse med deres projekt: Nordhavnsvej tunnelen. Her leverede vi blandt andet produktet “Robust Triangular” med IP66 rating. Hougaard & Koefoed sikrede den optimale samlingsmetode, samtidigt med at produktet blev så kosteffektivt som muligt.

Altid højeste kvalitet

Hougaard & Koefoed lægger vægt på, at kvalitetsstyringen gennemføres i alle led af produktionsforløbet fra ordrehåndtering til slutkontrol inden forsendelse af varen til kunden.

Hougaard & Koefoeds kvalitetsstyringssystem er naturligt indarbejdet i det daglige ledelsessystem, og der foretages løbende ajourføring af processer og procedurer for at sikre en fortsat udvikling af systemet. Det er ligeledes vigtigt at sikre, at kunderne får leverancer af ensartet høj kvalitet, samt at leveringssikkerheden ligger på et meget højt niveau.

Fordele ved lasersvejsning

Der er mange fordele ved lasersvejsning. For det første er det en meget præcis teknik, der gør det muligt at arbejde med både meget små og følsomme komponenter, samt kraftigere konstruktioner i tykkere materialer. For det andet er hastigheden af lasersvejsning også betydelig højere end konventionelle svejsemetoder, hvilket medfører en øget produktionskapacitet.

En anden vigtig fordel ved lasersvejsning er dens evne til at svejse forskellige materialer, herunder nogle der er vanskelige at svejse med traditionelle metoder. Hos Hougaard & Koefoed kan vi svejse i næsten alle metaller.

Den præcise varmetilførsel fra laseren giver også en mindre varme zone omkring selve svejsningen. Dette er unikt for lasersvejsning sammenlignet med konventionelle svejsemetoder som TIG og MIG svejsning. En mindre varme zone betyder, at man opnår en bedre svejsning med langt mindre forringelse af materiale kvaliteten.

Når lasersvejsningen er færdig, er det metallet i varmezonen som skal efterbearbejdes. Da varmezonen ved lasersvejsning er betydelig mindre, er der også færre omkostninger til efterbearbejdning af metallet. Der er altså penge at spare ved at anvende lasersvejsning frem for konventionelle svejsningsmetoder der kræver mere efterbearbejdning.

Hougaard & Koefoed 6kW laser

Hos Hougaard Koefoed har vi en særlig kraftig fiberlaser på 6kW, der sikrer optimal svejsekvalitet. Vi har udarbejdet et samlet et overblik over fordelene ved lasersvejsning hos os:

  • Kraftig 6kW fiberlaser som sikrer optimal svejsekvalitet
  • Kort svejsetid
  • Minimal varmetilførsel (en fiberlaser svejser med det, der svarer til tykkelsen af ét hår)
  • Minimal varmezone og med færre spændinger/deformationer i materialet
  • Betydelig reduktion i efterbearbejdningstiden til slib/finish og opretning
  • Kan lasersvejse i næsten alle metaller (aluminium, jern, rustfri, kobber, messing, titanium, sølv etc.)
  • Kan svejse i materialetykkelser fra 0,3 mm til 10 mm.
  • Mulighed for svejsning af komplicerede og førhen umulige konstruktioner

Skal du have fremstillet en prototype?

Hos Hougaard & Koefoed kan vi også tilbyde lasersvejsning i forbindelse med udviklingen af prototyper. Vi kan rådgive fra de første skridt i udviklingen til den endelige produktion af produktet. Derudover har vi en bred vifte af samarbejdspartnere, hvilket betyder, at vi kan tilbyde en helhedsorienteret tilgang til prototype design og udvikling samt facilitere kontakt til vores netværk af leverandører og samarbejdspartnere.

Totalløsninger af lasersvejsning

Hougaard & Koefoed leverer løsninger af højeste kvalitet, uanset projektets kompleksitet – vi hjælper alle typer af kunder, hvad enten der er tale om et enkelt produkt, der skal lasersvejses eller en stor produktion. Vi er ikke blot eksperter i lasersvejsning; vi leverer også skræddersyede løsninger, der tilgodeser din virksomheds behov. Vi har en fleksibel tilgang til opgaven, som sikrer, at vi kan håndtere mange former for projekter, uanset opgavens omfang. Så overvejer du at starte en produktion, der kræver lasersvejsning, eller mangler du rådgivning til prototyper? Så kontakt os allerede i dag og modtag professionel hjælp og rådgivning.

Scroll to Top