Rørlaserskæring

Hougaard & Koefoed har mange års erfaring med rørlaserskæring og kan fremstille  metalprofiler til en lang række af industrier. 

Vi er specialister i rørlaserskæring

Hos Hougaard & Koefoed har vi mange års erfaring og ekspertise inden for laserskæring og viden om bearbejdning af metal. Vi kan tilbyde avanceret teknologi til rørlaserskæring med en fiberlaser, som gør det nemt og effektivt at skære i profiler af forskellige materialer som stål, kobber, rustfrit stål og aluminium. En rørlaser udsender en kraftig laserstråle, som skærer igennem emnet med en præcision inden for ganske få hundrededele. Hougaard & Koefoed kan tilbyde skæring i alle typer af metalprofiler; runde, firkantet, rektangulære og endda vinkeljern. 

Har du spørgsmål til rørlaserskæring?
Kontakt venligst Teknisk salgsleder Brian Mønster

Hvad er fordelene ved rørlaserskæring?

Rørlaserskæring har flere klare fordele i forhold til andre bearbejdningsmetoder.

Enestående præcision
Vores rørlaser har en præcision og kapabilitet, der gør at den kan skære nøjagtigt inden for en tolerance på 0,03 mm. – 0,05 mm. Alt efter profilform. Dette sikrer at dine produkter altid kan overholde selv de strengeste kvalitetskrav.

Høj produktionshastighed og minimal varmepåvirkning
Rørlaserskæring er kendt for sin høje hastighed og effektivitet, hvilket øger produktionskapaciteten og reducerer ventetider på nye emner.

Minimal varmepåvirkning
Fordi vi anvender en fiberlaser, der med sin høje skærehastighed giver mindre varmepåvirkning af emnerne, sikrer dette minimal deformation af materialet.

Anvendelsesområder for rørlaserskæring

Laserskæring af rør anvendes bredt i en række forskellige industrier og brancher. I bilindustrien kan en rørlaser skære rør til chassis og udstødningssystemer og inden for bygningskonstruktion, kan en rørlaser anvendes til at fremstille nøjagtige metalprofiler til byggematerialer. Desuden er en rørlaser ofte anvendt inden møbelproduktion til at skære rør og profiler til borde, stole og andre møbelkomponenter. Den kraftige 4kW fiberlaser kan skære i godstykkelser fra 0,5 mm. og helt op til 10,0 mm., hvilket gør, at vi kan favne meget bredt indenfor alle typer af industrier.

Demovideo af skæring i 1,5mm. Rustfri stålrør

Følg med på vores YouTube kanal for procesvideoer for vores arbejde.

Eksempel på rørlaserskæring​

Et eksempel på at en rørlaserskærer kan erstatte konventionelle bearbejdningsmetoder, er dette kobberrør, som indgår i et emne, hvor kobberrøret lasersvejses.

Førhen blev dette kobberrør fremstillet i et bearbejdningscenter, med affræsning af ender og boring af huller, samt afgratning af røret og huller. Kobberrøret havde en bekostelig stykpris, hvorfor omlægningen til vores rørlaser har resulteret i en kostreduktion på 30 %.

Som en ekstra bonus, har Hougaard & Koefoed trukket produktionen af kobberrør ind i egen produktion. Ved ikke at anvende eksterne leverandører spares der yderligere på de logistiske omkostninger og det giver mulighed for at optimere leveringstid og planlægningen af produktionen.

Hos Hougaard & Koefoed har vi konstant fokus på eksempler som dette, og vi udfører løbende cost-benefit-analyser på alle vores emner og alle underdele, der indgår i et produkt. Det betyder, at du som kunde altid kan være sikker på, at du får den mest optimale produktionsløsning, som samtidigt har et højt kvalitetsniveau.

Har du brug for vejledning i forhold til anvendelsen af rørlaserskæring til din egen produktion, så kontakt os endelig, så hjælper vi gerne.

Økonomiske fordele ved rørlaserskæring

Når det kommer til de økonomiske aspekter af en produktion, er rørlaserskæring en omkostningseffektiv løsning på grund af dens høje produktivitet og effektivitet.

Derudover  er en rørlasers nøjagtighed, med til at minimere spild sammenlignet med andre bearbejdningsmetoder. Denne præcision minimerer også behovet for efterbearbejdning af profilen og dermed omkostningerne til produktionen.

Hos Hougaard & Koefoed kan vi foretage rørlaserskæring af høj kvalitet. Uanset om du har brug for en lille opgave eller en større produktion. Vores fleksible tilgang til opgaver sikrer, at vi kan levere løsninger til en bred vifte af projekter og industrier, uanset deres omfang eller kompleksitet. Fra den indledende planlægning til den endelige levering kan vi også kvalitetssikre alle dele af produktionsprocessen.

Mangler du rådgivning i forbindelse med skæring af metalprofiler, eller har du eventuelt brug for rådgivning i forbindelse med en prototype, du skal have produceret? Så kontakt Hougaard og Koefoed allerede i dag og modtag professionel hjælp til din produktion af metalprofiler. 

Ensis 3015

Specifikationer på Ensis 3015 kan læses i brochuren fra Amada, hvor alle tekniske data er beskrevet.
Scroll to Top