Konventionelle svejsemetoder: TIG & MIG/MAG

Hos Hougaard & Koefoed har vi omfattende erfaring med både TIG og MIG/MAG svejsning. Vores svejsere kan håndtere en bred vifte af materialer og opgaver, hvilket gør os i stand til at levere holdbare og pålidelige svejsninger, uanset opgavens kompleksitet.

Svejsemetoder hos Hougaard & Koefoed

Hos Hougaard & Koefoed har vi en stolt tradition for at levere svejsning af høj kvalitet til vores kunder. Grundet vores kendskab til flere svejsemetoder kan vi uanset opgavens størrelse eller kompleksitet levere professionelle løsninger, der imødekommer vores kunders behov. Vores team af uddannede svejsere er eksperter inden for en række konventionelle svejsemetoder og går højt op i at levere svejsning af høj kvalitet.

TIG svejsning

Hvad er TIG svejsning?
Ved TIG-svejsning (Tungsten Inaktiv Gas) dannes lysbuen mellem en wolframelektrode og arbejdsemnet. Beskyttelsesgassen er altid en inaktiv gas, der ikke påvirker selve svejseprocessen. Beskyttelsesgassen er normalt argon, og den beskytter ikke alene svejsningen, men også elektroden i svejsebrænderen mod iltning.

TIG Svejseopgaver
TIG svejsning bruges inden for mange industrier, f.eks. fly- og plademetalindustrierne, hvor der især svejses i tynde materialer og materialer som sort stål, rustfrit stål, aluminium, titanium, kobber etc. Vores uddannede svejsere hos Hougaard & Koefoed er specialiserede i TIG svejsning, hvilket sikrer, at dine projekter får den højeste kvalitet

TIG svejseteknik
TIG-svejsning bruges på steder, hvor svejsningens udseende er vigtigt og der er særlige krav til nøjagtigheden i svejsningen. Desuden er TIG-svejsning mere krævende, idet der er flere parametre at styre i denne svejseteknik end ved de andre svejsemetoder. Ved TIG-svejsning flyttes brænderen med den ene arm, mens den anden forsyner svejsebadet med tilsatsmateriale. En TIG-svejser skal derfor styre begge arme præcist, da den ene arm ikke kan bruges til at understøtte brænderen, som den kan ved MIG/MAG-svejsning.

MIG og MAG svejsning

Hvad er MIG/MAG svejsning?
MIG svejsning (Metal Inert Gas) og MAG svejsning (Metal Active Gas) er begge metoder, hvor man anvender en tråd på en stor spole, der kontinuerligt føres frem. Forskellen mellem de to ligger i typen af beskyttelsesgassen.

MIG/MAG-svejsning skabes ved hjælp af strømkilden gennem en svejsepistol – en lysbue mellem det fremførte svejsetråd og arbejdsemnet. Lysbuen sammensmelter det materiale, der skal svejses, og danner svejsningen. Trådboksen sørger kontinuerligt for at tilføre tråd gennem svejsepistolen under hele processen. Svejsepistolen tilfører desuden beskyttelsesgas til svejsningen.

MIG/MAG svejseopgaver
I dag bruges MIG/MAG-svejsning næsten overalt i svejseindustrien. De største brugere er tunge og mellemtunge industrier, f.eks. skibsværfter, producenter af stålkonstruktioner, rørledninger og trykbeholdere samt reparations- og vedligeholdelses virksomheder. MIG/MAG svejsning har sine fordele ved store og små konstruktionsopgaver på grund af den store styrke og holdbarhed der er i svejsningen.

MIG/MAG-svejsning bruges også ofte i metalpladeindustrien, dvs. især i bilindustri, bilværksteder og småindustri. Gør-det-selv-folk og hjemmebrugere har normalt MIG/MAG-svejsemaskiner.

Svejsning til prototyper
Hos Hougaard & Koefoed kan vi også tilbyde svejsning som en del af produktionen af prototyper. Vi kan rådgive dig gennem hele processen –fra de første stadier af produktets fremstilling til den endelige produktion. Derudover har vi et omfattende netværk af samarbejdspartnere, som vi kan facilitere kontakt med. Dette gør det muligt for os at tilbyde en helhedsorienteret tilgang til produktionen af prototyper.

Videoer af svejsning

Kvalitet er kernen hos Hougaard & Koefoed

Kvalitet er kernen i alt, hvad vi gør hos Hougaard & Koefoed. Vores TIG og MIG/MAG svejsere gennemgår løbende uddannelse og træning for at holde sig opdateret med de nyeste teknikker og standarder inden for svejsning. Dette sikrer, at vi altid leverer arbejde af højeste kvalitet, der opfylder vores kunders forventninger og krav. Og har du brug for certifikatsvejsning, kan vi også tilbyde det.

Kontakt os

Hos Hougaard & Koefoed er vi stolte af vores håndværk, og er du interesseret i at høre mere om vores ydelser inden for svejsning eller har du en specifik opgave, du gerne vil drøfte? Så kontakt os i dag og få rådgivning af en af vores eksperter.

Leder du efter andre svejsemetoder, kan du også læse mere om de forskellige svejsemetoder hos Hougaard og Koefoed her på siden. Vi eksperter i tyndpladebearbejdning og tilbyder blandt andet også både lasersvejsning med en 6 kWh fiberlaser og rørlaserskæring med fiberlaser.

Få en uforpligtende snak

Kontakt os for en uforpligtende snak, hvis du har spørgsmål til os, eller du har en konkret opgave vi kan hjælpe dig med.
Scroll to Top